Wordt mijn traject vergoed?

Over vergoeding

Wordt mijn traject vergoed? Het is een terechte en
relevante vraag, waarop het antwoord niet altijd even makkelijk te vinden is.
Lees hieronder wat voor jouw situatie geldt.

Wordt mijn traject vergoed? Lees hieronder wat voor jouw situatie geldt.

Mijn kind is jonger dan 18 jaar, wordt zijn of haar traject vergoed?

Jeugd-GGZ werd tot eind 2014 vergoed door de zorgverzekeraars. Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor deze vergoedingen.

Kiek heeft een contract met alle Zeeuwse gemeenten waardoor behandeling/onderzoek tot de leeftijd van 18 jaar geheel wordt vergoed door de gemeente. Je hebt dan wel een verwijsbrief nodig van de huisarts, medisch specialist of gemeente (CJG).

Meer informatie vind je op https://www.opvoeden.nl/cjg/.

Ik ben 18 jaar of ouder, wordt mijn traject vergoed?

Ben je 18 jaar of ouder, of word je tijdens de behandeling bij Kiek 18 jaar? Lees wat hieronder staat even goed door.

Je hebt in ieder geval een verwijsbrief nodig van een wettelijke verwijzer. Dat kan een huisarts of medisch specialist zijn.

Hieronder een overzicht van deze zorgverzekeraars:

Achmea
(Voor Achmea/ Zilveren Kruis is vanaf heden een tijdelijke cliëntenstop)

FBTO

De Friesland
Interpolis

Prolife

Ziezo

Zilveren
Kruis 

a.s.r.

Ditzo

CZ

(Voor CZ is vanaf heden een tijdelijke cliëntenstop)

CZ direct

Just

Nationale
Nederlanden

OHRA

DSW

In Twente

Stad Holland

Caresq

Aevitae

Care4life
Eucare

Menzis*
(Voor Menzis is er geen contract in 2025. Wij leveren ongecontracteerde zorg waarbij cliënt een eigen bedrage betaald van 35%)

Anderzorg

Hema

VinkVink

ONVZ

Jaaah.

VvAA

VGZ
(Voor VGZ is geen 2024 contract: cliëntenstop)

bewuzt

IZA

IZZ

UMC

Univé

Zekur

Zorg en
Zekerheid

AZVZ
OWM

* Vanaf 2025 heeft Kiek geen contract meer met Menzis. We leveren voor 2025 nog wel ongecontracteerde zorg, hiervoor geld er een ongecontracteerd tarief. Dit betekent dat cliënten een eigen bijdrage van 35% van de totale kosten per maand zelf moet betalen. We begrijpen dat dit een extra last kan zijn en ondersteunen onze cliënten waar mogelijk met duidelijke informatie en begeleiding rondom de kosten en betalingen. Onze zorgprofessionals staan klaar om samen met jou te kijken naar de beste oplossing en de zorg die jij nodig hebt.

Heb je vragen over de eigen bijdrage of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

We hebben niet bij alle zorgverzekeraars een onbeperkt budget. We zouden het daarom wel graag willen weten als je overstapt van zorgverzekering, zodat we je kunnen garanderen dat je behandeling gratis is/blijft. Dit kan door een mailtje te doen naar sggz@kiekzeeland.nl.

Ben je elders verzekerd? Dan is er mogelijk vergoeding beschikbaar. Bel of mail ons dan gerust voor overleg, of raadpleeg je vaste contactpersoon bij Kiek.

Wanneer kan ik overstappen naar een andere zorgverzekering?

Dat kan bij de verzekeraar vanaf 1 maand voor, en tot 1 maand na de 18e verjaardag geregeld worden, en elk jaar op 1 januari. Het opzeggen van de oude verzekering moet vóór de 18e verjaardag of vóór 1 januari  gebeuren.

Moet ik zelf verder nog iets betalen?

Als je ouder bent dan 18 jaar moet je er rekening mee houden dat de zorgverzekeraar altijd een (minimaal) wettelijk eigen risico van € 385,- in rekening brengt over alle gebruikte zorg in een kalenderjaar.

Ook als u na de intake niet in behandeling komt bent u kosten verschuldigd, waaronder de kosten van het (telefonische) intakegesprek. Bij de zorgverzekeraar vindt eventueel verrekening plaats van het eigen risico.

Ik ben mijn afspraak niet nagekomen, moet ik nu betalen?

Een afspraak die niet minimaal 24 uur van tevoren is afgezegd, wordt in rekening gebracht (per sessie van drie kwartier € 35,-). Dit geldt dus ook bij ziekte. De gemeente/zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet

Meer weten over vergoedingen?