Kinderen

Wat betekent Kiek voor mij?

Iedereen heeft wel eens problemen en voelt zich af en toe niet helemaal lekker. Soms kom je daar zelf niet helemaal uit.

In zo’n situatie is het fijn wanneer er iemand is die je daarbij kan helpen. Iemand die echt naar jou kijkt en een plan opstelt dat precies bij jou past. Wij geven je deze aandacht en streven ernaar om, samen met jou, een oplossing te vinden.

Je kunt bijvoorbeeld last hebben van:

  • Emotionele problemen. Je voelt je bijvoorbeeld ongelukkig, je hebt nergens zin in, je ouders gaan scheiden of je bent bang voor bepaalde dingen of situaties.
  • Gedragsproblemen. Het lukt je bijvoorbeeld niet om je aan de regels en afspraken te houden, je hebt voortdurend ruzie met je ouders, vrienden of leerkrachten, je wordt door niemand begrepen en bent vaak boos.
  • Sociale problemen. Je hebt bijvoorbeeld geen of weinig vrienden, je wordt gepest, je voelt je niet op je gemak in een groep, je weet nooit hoe je moet reageren, je kan niet voor je eigen mening opkomen.
  • Leerproblemen. Je kunt in de klas bijvoorbeeld niet zo goed mee komen, je hebt moeite met leren of lezen, je vindt het lastig om je te concentreren of je bent vaak bang dat je het niet kunt.

     

Hierboven staan een aantal voorbeelden. Het kan natuurlijk dat jouw probleem ergens anders mee te maken heeft.

Wij willen je hier graag bij helpen; wat jouw situatie ook is. Het kan zijn dat je eerst bij ons voor onderzoek komt. Je komt dan een aantal ochtenden naar onze praktijk waar je verschillende opdrachten maakt en gesprekken voert. Dit doen we om je beter te leren kennen en om te kunnen bepalen wat je sterke en minder goede punten zijn. Ook kan het zo zijn dat je direct begint met een behandeling. Samen met de therapeut ga je onderzoeken wat er precies aan de hand is en hoe je geholpen kunt worden.

Weten hoe Kiek jou kan helpen?